Užsisakykite nemokamą 30 minučių konsultaciją

Patarimai, kaip sukurti atpalaiduojančią ir jaukią atmosferą skandinaviško stiliaus svetainėje

Patarimai, kaip sukurti atpalaiduojančią ir jaukią atmosferą skandinaviško stiliaus svetainėje

Mums nereikia gyventi Skandinavijoje, norint mėgautis skandinaviško dizaino koncepcijų privalumais. Sukurti minimalistinę, funkcionalią ir patogią erdvę įmanoma, kad ir kur gyventumėte. Skandinaviško stiliaus svetainė greitai pasiekiama naudojantis mūsų patarimais, tobulai jauki atmosfera!

Kas yra Hygge?

skandinaviško stiliaus svetainė
Hygge atmosfera modernioje skandinaviškoje Homilo svetainėje

Terminas Hygge atsirado Skandinavijoje kaip sąvoka, kuria siekiama atpalaiduojančios ir jaukios namų atmosferos, pirmenybę teikiant minimalizmui. Vis daugiau žmonių savo namuose ėmė ieškoti paprastumo, ramybės ir ryšio su gamta, todėl hygge populiarėja pasaulinėje šiuolaikinėje kultūroje.

„Hygge“ principus dažnai galima rasti skandinaviškose svetainėse, kurios paprastai pasižymi jaukiu dizainu su minimalia netvarka ir paprasta simetrija. Kiekviena namų detalė – nuo naudojamų audinių iki medžiagų ir aksesuarų patalpoje – skatina komforto ir saugumo jausmus, nes prioritetas čia teikiamas poilsiui. Minimalistinis baldų stilius ir patogus jų išdėstymas sukuria šiuolaikišką, bet kartu raminančią atmosferą. Kuriant tokio tipo erdvę svarbiausia yra patogi sėdėjimo vieta, kartu su įmontuota spinta  įvairių smulkmenų paslėpimui, nes šios prieštarauja dizaino estetikai.

Neutrali spalvų paletė

skandinaviško stiliaus svetainė
Šalta pilka skandinaviška svetainė, sukurta Homilo

Neutral colors are still a major trend in modern home interiors. A Scandinavian-style living room is often rich in white and gray, creating an elegant, calming atmosphere. But don’t be fooled into thinking that neutrals lack depth or character. Rather, a clever mix of different textures (such as thick, cozy rugs and raw wood finishes) can create an attractive and sophisticated visual effect that uniquely expresses your style. At the same time, neutral walls and furniture will never go out of style, so creating such a design will be easy to update later. Updating a Scandinavian living room with small decor changes does not require a large investment and appeals to those who like frequent interior updates.

Skandinaviška svetainė ir tekstilės gaminiai

skandinaviško stiliaus svetainė
Paprasta skandinaviška Homilo svetainė

Kaip jau minėta, skandinaviško stiliaus svetainė turi sukurti jaukią ir atpalaiduojančią atmosferą – tai pasiekti galima naudojant nuostabius vilnonius kilimėlius, megztus aksesuarus, apklotus bei natūralių audinių užuolaidas. Tokios medžiagos ne tik sukuria ramią atmosferą, bet ir kuria vizualinį grožį, kuris yra modernus ir kartu nesenstantis.

Vilna, linas, medvilnė, boucle audinys, oda ir zomša – tai tik keletas populiariausių tekstilės pasirinkimų. Kiekviena iš šių medžiagų suteikia jaukumo skandinaviško stiliaus elementams, tokiems kaip atviri mediniai baldai, prislopintos paletės ir geometriniai raštai.

Pasikliaukite natūraliomis medžiagomis, tokiomis kaip mediena ir akmuo

skandinaviško stiliaus svetainė

Visos natūralios medžiagos gali pasigirti nepretenzingu, grynu žavesiu, kurį daugelis dizaino koncepcijų siekia atkartoti. Mediena ypač pirmauja kaip klasikinė šiaurietiško dizaino medžiaga, suteikianti labai platų dizaino pasirinkimą. Be akivaizdžių pranašumų, tokių kaip įperkamumas ir platus asortimentas, mediena taip pat atspindi natūralų grožį. Akmuo yra dar vienas neatsiejamas skandinaviškų gyvenamųjų kambarių elementas. Jo nesenstantis, organiškas pojūtis sustiprina interjero dizaino koncepciją tvirtumu, kartu suteikia struktūrą ir rafinuotas tekstūras.

Norėdami sukurti šiuolaikišką užmiesčio tipo interjerą, naudokite supaprastintus metalinius akcentus. Elegantiškas juodas arba baltas metalas puikiai dera su natūraliomis medžiagomis, sugretindamas jų tekstūras ir šilumą. Švelnių, šviesių spalvų mediniai baldai ir lentynos puikiai dera su metalo apdaila, pavyzdžiui, žalvariu ar variu. Akmeniniai židiniai su akcentinėmis geležies detalėmis taip pat suteikia šio tipo dizainui nepaprasto charakterio. Tai ne tik estetiškas požiūris, bet ir labai praktiškas, nes šios medžiagos tarnaus ilgus metus.

Pasiekite tikrą „Hygge“ komfortą ir atsipalaidavimą

svetainė

Kalbant apie baldus apsvarstykite galimybę investuoti į sofą su papildomomis pagalvėlėmis, medinius fotelius ar supamas kėdes. Patogus jų išdėstymas įkvėps bendrauti! Patobulinkite kiekvieną detalę storomis pagalvėlėmis, jaukiomis antklodėmis, švelniai užtiestomis ant porankių, ir sluoksniuotais kilimėliais. Visi šie daiktai turėtų būti darniai sujungti, kad skandinaviško stiliaus svetainė taptų ramybės prieglobsčiu.

Skandinaviškas svetainės jaukumas su žvakėmis ir kūrybišku apšvietimu

skandinaviško stiliaus svetainė
Jaukus apšvietimas šiuolaikiškoje skandinaviškoje Homilo svetainėje

Skandinavijos gyvenamųjų kambarių dizaineriai jau seniai pripažino žvakių ir prislopinto apšvietimo svarbą. Pasinaudoję kūrybišku apšvietimu galite pakelti bet kokį dizainą į naują lygį.

Žvakių šviesa sukuria neįtikėtinai jaukią ir intymią atmosferą. Žvakės taip pat suteikia vizualinio grožio (pagalvokite apie mirgančias liepsnas prislopintame apšvietime) ir kvapnius aromatus, kurie padidina komfortą. Taip pat strategiškai išdėstyti šviestuvai lengvai paryškina kambarį ir puikiai dera su kitomis kūrybingomis apšvietimo galimybėmis, pavyzdžiui, su stalinėmis lempomis. Skandinaviško stiliaus svetainė, bet kokiu atveju tai šiltas apšvietimas, kuriantis jaukią ir atpalaiduojančią atmosferą.

Kontroliuokite dekoravimą, kad išvengtumėte vizualinės perkrovos

svetainė

Skandinaviškos svetainės yra žinomos dėl savo minimalizmo, tačiau lengva persistengti su dekoracijomis. Kad išvengtumėte rizikos, pabandykite sutelkti didžiausią dėmesį į vieną ar du akcentus, kuriančius didžiausią įspūdį, o ne į smulkius daiktus, kurie gali kelti netvarką. Skandinaviška svetainė gali lengvai virsti vizualiai perkrauta, jei dekoras nebus kontroliuojamas. Norint pasiekti tobulą pusiausvyrą tarp minimalizmo ir hygge, reikia teikti pirmenybę ir sutelkti dėmesį į daiktų kokybę, o ne į kiekį. Kitaip tariant, apgalvotai dekoruota skandinaviška svetainė yra puikus harmoningos erdvės pavyzdys.

Ieškote originalių būdų, kaip į savo skandinavišką svetainę pridėti hygge vibracijų?

Hygge yra puikus būdas įnešti daugiau ramybės ir džiaugsmo į savo kasdienį gyvenimą. Dar geriau: nuo neutralių spalvų iki įmantraus dekoro tai gali pasiekti bet kas. Skirkite laiko visų esminių elementų, pavyzdžiui, patogių tekstilės gaminių ir natūralių medžiagų, parinkimui. Tada pridėkite kūrybišką apšvietimą ir turėsite namus, į kuriuos visada gera grįžti.

Norėdami sužinoti daugiau apie šį jaukų interjero stilių ir kaip savo gyvenimo būdą galite papildyti hygge elementais, suplanuokite nemokamą interjero dizaino konsultaciją jau šiandien! Susitikimo užklausa ne tik suteikia ekspertų patarimų, kaip kurti gyvenamąsias erdves, kurios įkūnija komfortą ir poilsį, bet ir yra puikus būdas atrasti hygge sau. Nėra geresnio laiko nei dabar prisijungti prie unikalios skandinaviško interjero tendencijos – šiltų paprastumų, išskirtinio dizaino miegamųjų, gerai apšviestų vonios kambarių ir jaukių šeimyninių kambarių.

Mes jums padėsime – pradėkite savo interjero projektą dabar!