Užsisakykite nemokamą 30 minučių konsultaciją

15 nebrangių buto dekoravimo idėjų

15 nebrangių buto dekoravimo idėjų

Buto dekoravimo idėjos paprastai primena „Pinterest“ programėlę, pilną gražių, tačiau sunkiai finansiškai įperkamų dizainų. Tačiau realybė nėra tokia niūri, kaip kartais gali atrodyti. Pasitelkiant kūrybiškumą ir tam tikras dekoro paieškas, jūs galite nebrangiai atnaujinti savo namus. Homilo dizaineriai paruošė Jums keletą idėjų, kurios padės atnaujinti namus su nedideliu biudžetu.

Ar įmanoma žymiai pakeisti buto dekorą turint nedidelį biudžetą?

dekoravimas
Šiuolaikiškas buto interjeras, dizainas kurtas Homilo

Atsakymas yra taip, bet tam reikia kūrybiškumo ir išradingumo. Štai keli patarimai, padėsiantys nebrangiai atnaujinti savo namus.

  • Pirmiausia apsvarstykite, kokius pakeitimus iš tikrųjų reikia atlikti. Pavyzdžiui, gal jūsų baldai yra geros būklės, o jūs tiesiog norite atnaujinti baldų spalvas? Šiuo atveju užteks juos perdažyti ar pervilkti, o tai nekainuoja daug, bet iškart pakeičia namų atmosferą.
  • Antra, pirkdami naujus baldus ir dekoro elementus pasinaudokite išpardavimais ir naudotų prekių pasiūlymais. Jei galite skirti šiek tiek papildomo laiko ir pastangų, dažnai galite rasti puikių pasiūlymų.
  • Galiausiai būkite kūrybingi imdamiesi „pasidaryk pats“ projektų. Toks paprastas dalykas, kaip seno baldo atnaujinimas, gali visiškai pakeisti kambario išvaizdą.

Nebrangios buto dekoravimo idėjos

dekoravimas
Nebrangios dekoravimo idėjos, dizainas kurtas Homilo

Mažas biudžetas nereiškia, kad jūsų butas negali būti stilingas. Pasitelkę šiek tiek kūrybiškumo ir energijos, galite pasiekti norimą namų išvaizdą neišleisdami daug pinigų. Mes paruošėme jums keletą idėjų, nuo ko galite pradėti savo namų atnaujinimą.

1.Nudažykite sienas ir/arba lubas nauja spalva

dekoravimas
Elektrinės mėlynos spalvos butas, dizainas kurtas Homilo

Tai vienas greičiausių ir prieinamiausių būdų padaryti reikšmingą namų pokytį. Jei jums nepatinka sienų spalva, pagyvenę su ja kurį laiką, visada galėsite ją pakeisti. 

2.Buto dekoravimo idėjos naudojant akcentinę sieną

dekoravimas dizainas
Buto dekoravimas su plytų siena, dizianas kurtas Homilo

Vienas paprasčiausių ir efektyviausių būdų savo butui suteikti individualumo – sukurti akcentinę sieną. Tai galima padaryti pasirenkant išskirtinę spalvą tik šiai sienai ar pakabinant didelį meno kūrinį. Jei turite nedidelį biudžetą, galite naudoti nebrangius tapetus, kurie taip pat gali atnešti išskirtinumo. Vis dėlto įsitikinkite, kad tapetai dera su likusiu dekoru, darnaus vaizdo sukūrimui.

3.Pakeiskite virtuvės ir vonios plyteles vinilu

Paprastas ir funkcionalus butas, dizainas kurtas Homilo

Jei ieškote nebrangaus būdo pakeisti virtuvės ar vonios kambario dekorą, apsvarstykite galimybę atnaujinti plyteles vinilu. Ši medžiaga yra patvari ir lengvai valoma, todėl tai puikus pasirinkimas drėgmės gaunančiose patalpose. Be to, vinilas pasižymi įvairių spalvų ir raštų įvairove, todėl tikrai galite rasti tobulą pasirinkimą būtent jūsų namams. Ir net jei padarysite klaidą, vinilo plokštes lengva pakeisti.

4. Išbandykite baldų ir sienų dekoro elementus – lipdukus, sienų dekoracijas

dizainsan
Patrauklus spintelės dekoras, dizainas kurtas Homilo

Ar jūsų namai atrodo pasenę ir susidėvėję? Įkvėpkite jiems naujo gyvenimo naudodami sienų dekoracijas. Jų galite rasti įvairaus dizaino – nuo geometrinių raštų iki gėlių atspaudų. Kai kurie gamintojai netgi siūlo plokštes, pritaikytas standartinių formų ir matmenų baldams. Ir jei kada pavargsite nuo jų dizaino, tokias dekoracijas lengva išimti nepažeidžiant baldų fasado.

5. Pakeiskite užuolaidas ir (arba) derinkite jas su žaliuzėmis

dekoravimas
Nebrangus svetainės dekoravimas, dizainas kurtas Homilo

Naujos užuolaidos gali pagyvinti bet kokią erdvę ir padaryti ją jaukesnę. Kartais net pakanka pertvarkyti esamas užuolaidas, ir turėsite naują kambario išvaizdą. Pavyzdžiui, naktines užuolaidas pakeiskite dieninėmis ir kambarys iškart taps šviesesnis ir erdvesnis. Taip pat galite derinti užuolaidas su žaliuzėmis – taip sukursite daugiasluoksnį vaizdą, kuris padidins vizualinį įspūdį.

6. Atraskite vietos naujam kilimui

dekoravimas
Buto stilizavimas su akcentiniu dekoru, dizainas kurtas Homilo

Naujas kilimas gali visiškai pakeisti jūsų erdvės išvaizdą ir suteikti jaukumo bei šilumos. Be to, jei turite kietmedžio grindis, kilimai padės išlaikyti jų geriausią formą. Jei turite mažą biudžetą, apsilankykite naudotų daiktų parduotuvėse, kur rasite puikių panaudotų kilimų pasiūlymų.

7. Madingos buto dekoravimo idėjos sluoksniuotais kilimėliais

dekoravimas
Buto dekoravimas su kilimų skuoksniavimu, dizainas kurtas Homilo

Kilimų sluoksniavimas yra puikus, madingas būdas suteikti grindims daugiau vizualinio patrauklumo ir tekstūros. Tai taip pat puikus būdas sutaupyti pinigų, nes dažnai galite rasti puikių naudotų kilimų pasiūlymų. Nebijokite maišyti ir derinti skirtingų dydžių, spalvų ir raštų. Taip pat nustatykite vietas, kur sluoksniavimas turėtų didžiausią poveikį. Pavyzdžiui, mažesnis kilimas priešais sofą gali suteikti kambariui spalvų ir tekstūros, o didesnis neutralus kilimas įtvirtina erdvę ir kuria kambario ramybę.

8. Atnaujinkite baldus naudodami naujas baldų rankenėles

dekoravimas
Vonios dekoravimo idėjos, dizainas kurtas Homilo

Kitas nebrangus būdas patobulinti namų erdvę yra senų rankenėlių pakeitimas. Dabar galima rasti didžiulį spintelių ir stalčių rankenėlių asortimentą, o dar svarbiau yra tai, kad juos lengva pakeisti atsuktuvu. Tokia smulkmena kaip naujos rankenėlės pakeis jūsų virtuvę ar vonios kambarį į naują, gaivų dizainą.

9.Pakeiskite baldų išdėstymą

Paprastas Skandinaviško buto dekoravimas, dizainas kurtas Homilo

Naujas baldų išdėstymas – puikus būdas pakeisti kambario išvaizdą visiškai neišleidžiant pinigų. Jūsų erdvė gali būti visiškai atnaujinta vien tik suradus jūsų baldams naują vietą. Ir, kas geriausia, tai visiškai nemokama! Jei nesate tikri, nuo ko pradėti, įkvėpimo ieškokite butų dekoravimo svetainėse. Turėdami omenyje keletą koncepcijų, pradėkite nuo didžiausių dalių ir pereikite prie mažesnių.

10.Nebijokite naudotų ir senovinių radinių, kad sukurtumėte eklektišką atmosferą

dekoravimas

Jei ieškote būdo kaip sukurti unikalius namus, papuoškite juos naudodami panaudotus ir senovinius radinius. Boho ir eklektiški interjero dizaino stiliai šiuo metu yra patys madingiausi stiliai – ne be reikalo! Apsipirkdami naudotų prekių parduotuvėse, galite rasti unikalių, išskirtinio charakterio kupinų gaminių. Be to, yra didelė tikimybė, kad už nedidelę kainą atrasite itin vertingus baldų ir dekoro pasiūlymus, kurių neturės šiuolaikinės interjero studijos.

11.Sukurkite įdomų dekoro išdėstymą naudodami meno kūrinius ar nuotraukas

dekoravimas
Skandinaviško buto dekoravimas, dizainas kurtas Homilo

Meno kūrinių ar nuotraukų išdėstymas yra paprastas būdas suteikti jūsų erdvei asmeniškumo. Ir geriausia yra tai, kad galite jį keisti taip dažnai, kaip norite, neišleisdami pinigų. Saugiausias  būdas tą padaryti – sukurti paprastą, simetrišką galerijos sieną, sudarytą iš vienodo dydžio rėmelių. Tačiau jei jaučiatės kūrybingas, galite sukurti tikrai unikalią galeriją, naudojant įvairaus dydžio ir dizaino rėmelius.

12.Norėdami pagyvinti erdvę, naudokite augalus ar gėles

dekoravimas dizainas
Vonios dekoravimas augalais, dizainas sukurtas Homilo

Augalai gali padėti išvalyti orą ir bet kokiai patalpai suteikti gamtos, natūralumo atsmosferos. Be to, gėlės suteikia spalvų, todėl akimirksniu pakelia nuotaiką. Geriausia, kad daugelis gėlių rūšių yra palyginti nebrangios ir puikiai tinka interjero atnaujinimui su nedideliu biudžetu. Išbandykite!

13.Būkite kūrybingi kurdami daiktų saugojimo erdves

dekoravimas
Kūrybingas vonios sandėliavimas, dizainas kurtas Homilo

Daiktų sandėliavimas yra itin svarbus mažose erdvėse. Būkite kūrybingi naudodami krepšius, šiukšliadėžes ir dėžes, įvairių smulkmenų laikymui ir tvarkingos erdvės kūrimui. Kurkite daiktus, kad jie tarnautų daugiau nei vienam tikslui – paverskite juos dekoratyviniu elementu!

14.Buto dekoravimo idėjos naudojant spalvingus aksesuarus

Svetainė
Spalvingi dekorai Boho interjere, dizainas kurtas Homilo

Smulkūs daiktai, tokie kaip pagalvės ir aksesuarai, gali padaryti jūsų erdvėje didelį stiliaus pokytį. Jie taip pat yra patogiausias pasirinkimas laikino ar nuomojamo buto dekoravimo idėjoms, nes šiuos minkštus priedus lengva pasiimti su savimi.

15.Atnaujinkite savo apšvietimą

Miegamasis
Paprastas buto dekoravimas su akcentiniu šviestuvu, dizainas kurtas Homilo

Gerai apšviestas kambarys atrodo atviras, erdvus ir kviečiantis jame pabūti. Jei jūsų butas atrodo šiek tiek tamsus ir niūrus, apsvarstykite galimybę atnaujinti apšvietimą. Norint įsigyti naujų šviestuvų, nereikia leisti daug pinigų. Ieškokite išpardavimų vietinėje namų interjero parduotuvėje arba apžiūrėkite sendaikčių turgus bei antikvarines parduotuves – jos dažnai turi unikalių dirbinių. Kai kurie žmonės susikuria šviestuvus iš stiklainių ar kartono.

Profesionalo pagalba

Pasinaudokite profesionalia pagalba, kad išnaudotumėte visas savo buto dekoravimo idėjas su nedideliu biudžetu. Turėdami šiek tiek kūrybiškumo ir įdėdami pastangų, galite lengvai ir nebrangiai papuošti savo butą. Protingai apsipirkę ir atlikdami nedidelius pakeitimus galėsite paversti savo gyvenamąją erdvę stilingais ir jaukiais namais. O jei jums reikia profesionalios pagalbos, pasinaudokite Homilo interjero dizaino pranašumais ir išsirinkite vieną iš patogių, nebrangių paketų. Arba prieš įsipareigodami pasikonsultuokite su mūsų ekspertais internete, kad sužinotumėte daugiau.